Fietsen in Verona

Fietsen in Verona is geen gek idee als je denkt aan de warme lente- en zomermaanden. Op de fiets beweeg je jezelf gemakkelijk van de ene naar de andere bezienswaardigheid van deze romantische stad. Je kan het jezelf nog wat makkelijker te maken door op een e-bike te stappen. Wij zijn echte voorstanders van fietsend een stad verkennen, omdat je zo meer in minder tijd ziet. Je kan in Verona prima fietsen en mensen zijn het steeds meer gewend om de fiets te pakken. Wij houden er zelf niet van om de beste route te vinden en ons in te lezen over de lokale verkeersregels dus boeken wij vaak een fietstour met gids bij Baja Bikes. Ook in Verona zijn zulke fietstochten beschikbaar.

Ontdek Verona tijdens een fietstocht

De Verona fietstour: de highlights is aan te raden als je de stad voor het eerst bezoekt of simpelweg meer achtergrondinformatie over de bezienswaardigheden te weten wilt komen. Je fietst in groepjes van maximaal 10 deelnemers terwijl de lokale gids je in 3 uur tijd meeneemt langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Verona. We zagen mooie bezienswaardigheden zoals het Romeinse Amfitheater, de San Zeno basiliek en het Bra plein. Tijdens de stops vertelt de gids over de geschiedenis van de bezienswaardigheden. De afstand van de tour is maar 10 kilometer en daarom is het ook een leuke activiteit voor een gezin met kinderen.

Ben je met een grotere groep of graag een persoonlijke ervaring? Dan is de Verona prive fietstour een aanrader. Je mag zelf de starttijd en de route bepalen. De gids fietst dan speciaal voor jouw gezelschap en je kan alle vragen stellen die je hebt.

Fietsen in Verona

Fiets langs het Gardameer

Aangezien Verona dicht bij het Gardameer ligt is deze bestemming een leuke dagexcursie. Ook hier is het leuk om te fietsen. Op deze manier verken je de prachtige omgeving van het meer. Tijdens de Gardameer fietstour fiets je in 4 uur tijd langs kastelen, middeleeuwse dorpjes en een wijngebied. Ook zul je de steden Peschiera en Borghetto ontdekken. Wij vonden dit zelf een unieke manier om het gebied rondom het Gardameer te ontdekken, want er is veel meer te zien dan alleen het meer.

Flexibel boeken

De bovengenoemde fietstochten in Verona zijn te boeken bij Baja Bikes. Wij boeken hier zelf altijd onze fietstours in verschillende steden, omdat het flexibel te annuleren en wijzigen is. Het boeken gaat makkelijk online en de betaling is ter plaatse. Zij bieden in meer dan 220 steden fietstours aan en zijn in onze ogen dé specialist op gebied van fietstours in steden.

Meer info:

5 dingen die je moet weten over de fietstours van Baja Bikes